Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού ΙΝΕΔΙΒΙΜ υπεύθυνη για την υλοποίηση των προγραμμάτων Erasmus+ για τους τομείς Νεολαία και Αθλητισμός  και European Solidarity Corps σας ενημερώνει σχετικά με το εκπαιδευτικό σεμινάριο “Coaching and Mentorship within European Solidarity Corps” το οποίο διοργανώνει η Εθνική Μονάδα Συντονισμού της Σουηδίας σε συνεργασία με την Εθνική Μονάδα Συντονισμού της Γερμανίας στο πλαίσιο των διακρατικών δραστηριοτήτων δικτύωσης (NET Activities). Η δραστηριότητα πραγματοποιείται το διάστημα 05-08 Φεβρουαρίου 2024 στη Στοκχόλμη, Σουηδία.

 

Σε ποιον απευθύνεται

Απευθύνεται σε youth workers, youth project managers, αλλά κυρίως σε μέντορες και coaches οι οποίοι συμμετέχουν σε σχέδια στο πρόγραμμα European Solidarity Corps.

 

Ποιος είναι ο σκοπός της δραστηριότητας

Σκοπός της εν λόγω δραστηριότητας είναι να ενισχύσει τις γνώσεις των μεντόρων και των coaches σχετικά με τον ρόλο τους στα σχέδια εθελοντισμού και αλληλεγγύης αντίστοιχα και να παραθέσει ένα σύνολο μεθόδων και εργαλείων με την χρήση των οποίων θα βελτιώσουν τον υποστηρικτικό τους ρόλο.

 

Ποιοι είναι οι στόχοι της δραστηριότητας

Η δραστηριότητα θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να:

  • Ενισχύσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τους ρόλους του μέντορα και του coach
  • Επικεντρωθούν στην ποιότητα της υποστήριξης που παρέχεται στους συμμετέχοντες των σχεδίων
  • Γνωρίσουν εργαλεία και μεθόδους  τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε όλα τα στάδια του κύκλου ζωής των σχεδίων στα οποία εμπλέκονται

 

Πώς και πότε πραγματοποιείται

Η δραστηριότητα θα υλοποιηθεί με φυσική παρουσία το διάστημα  05-08 Φεβρουαρίου στη Στοκχόλμη, Σουηδία. 

 

Πως παίρνετε μέρος

Για να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο και τη μεθοδολογία της δραστηριότητας και να υποβάλλετε ηλεκτρονικά την αίτηση σας το αργότερο μέχρι τις 13 Νοεμβρίου 2023, παρακαλούμε να επισκεφθείτε την πρόσκληση του SALTO.

Τα έξοδα διαμονής και διατροφής καλύπτονται στο 100% από τους διοργανωτές και η μετακίνηση καλύπτεται στο 95% από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2131314425 και στο email: netseminars@inedivim.gr με την κα. Νατάσα Δεδούση.