Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού ΙΝΕΔΙΒΙΜ υπεύθυνη για την υλοποίηση των προγραμμάτων  Erasmus+ για τους τομείς Νεολαία και Αθλητισμός  και Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης σας ενημερώνει σχετικά με το εκπαιδευτικό σεμινάριο “Volunteering Teams as a Tool to support Inclusion” το οποίο διοργανώνει η Εθνική Μονάδα Συντονισμού της Κροατίας σε συνεργασία με το Κέντρο Πόρων SALTO ESC στο πλαίσιο των διακρατικών δραστηριοτήτων δικτύωσης (NET Activities). Η δραστηριότητα πραγματοποιείται το διάστημα 27-30 Νοεμβρίου 2023 στο Ζάγκρεμπ, Κροατία.

 

Σε ποιον απευθύνεται

Απευθύνεται σε youth workers, youth leaders, youth project managers, μέντορες και coaches οι οποίοι εκπροσωπούν οργανώσεις ενεργές σε σχέδια εθελοντισμού, έχουν εμπλακεί ή επιθυμούν να εμπλακούν σε σχέδια volunteering teams και γενικότερα σε όσους επιθυμούν να υλοποιήσουν τέτοια σχέδια.

 

Ποιος είναι ο σκοπός της δραστηριότητας

Σκοπός της εν λόγω δραστηριότητας είναι να μπορέσουν οι συμμετέχοντες να δικτυωθούν μεταξύ τους και να δημιουργήσουν μακροχρόνιες συνέργειες για να υλοποιήσουν στο μέλλον σχέδια Volunteering teams εστιάζοντας κυρίως στον τομέα της συμπερίληψης.

 

Ποιοι είναι οι στόχοι της δραστηριότητας

Η δραστηριότητα θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να:

  • Ενισχύσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τα σχέδια Volunteering teams και το Πρόγραμμα γενικότερα
  • Διερευνήσουν καλές πρακτικές από δραστηριότητες σχεδίων Volunteering teams
  • δικτυωθούν μεταξύ τους για την υλοποίηση μελλοντικών τέτοιων σχεδίων
  • εστιάσουν σε δραστηριότητες συμπερίληψης μέσα από σχέδια Volunteering teams

 

Πώς και πότε πραγματοποιείται

Η δραστηριότητα αποτελείται από τρία μέρη (προετοιμασία, online meeting και συνάντηση). Το online meeting θα πραγματοποιηθεί στις 20.11.2023, απογευματινές ώρες και η συνάντηση με φυσική παρουσία το διάστημα  27-30 Νοεμβρίου 2023 στο Ζάγκρεμπ, Κροατία.

 

Πως παίρνετε μέρος

Για να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο και τη μεθοδολογία της δραστηριότητας και να υποβάλλετε ηλεκτρονικά την αίτηση σας το αργότερο μέχρι τις 9 Οκτωβρίου 2023, παρακαλούμε να επισκεφθείτε την πρόσκληση του SALTO.

Τα έξοδα διαμονής και διατροφής καλύπτονται στο 100% από τους διοργανωτές και η μετακίνηση καλύπτεται στο 95% από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2131314425 και την κα. Νατάσα Δεδούση στο email: netseminars@inedivim.gr