Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού ΙΝΕΔΙΒΙΜ για τα προγράμματα Erasmus+ / Youth και European Solidarity Corps σας ενημερώνει σχετικά με την επίσκεψη μελέτης “Spot on – Solidarity” – Job shadowing on working with young refugees in educational circus on the Polish-Ukrainian border” το οποίο διοργανώνει το Κέντρο Πόρων SALTO Eastern Europe and Caucasus Resource Center με τη συνεργασία της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού της Πολωνίας στο πλαίσιο των διακρατικών δραστηριοτήτων δικτύωσης (NET Activities). Η επίσκεψη μελέτης πραγματοποιείται το διάστημα 2-18 Σεπτεμβρίου 2022 στην πόλη Przemyśl, Πολωνία.

 

Σε ποιον απευθύνεται

Απευθύνεται σε youth workers, εκπαιδευτές νέων μέντορες, διαχειριστές προγραμμάτων οι οποίοι να διαθέτουν γνώσεις σχετικά με το πρόγραμμα European Solidarity Corps.

 

Ποιος είναι ο σκοπός της δραστηριότητας

Η δραστηριότητα αφορά σε μια σειρά εβδομαδιαίων επισκέψεων μελέτης σε χώρο με παιδαγωγικές δραστηριότητες τσίρκου για τα παιδιά προσφύγων για οργανώσεις οι οποίες εμπλέκονται στην υποδοχή και υποστήριξη Ουκρανών προσφύγων στην πόλη  Przemyśl. Σκοπός της δραστηριότητας είναι η δημιουργία ενός δικτύου εμπλεκομένων στο πρόγραμμα οι οποίοι ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν τις δραστηριότητες του τσίρκου ως παιδαγωγική μέθοδο και ως μέσο αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης από την Ουκρανία.

Μέσω της δραστηριότητας θα διερευνηθεί πώς το youth work μπορεί να υποστηρίξει ανθρωπιστική βοήθεια απευθείας στον τόπο στον οποίο καταφθάνουν οι Ουκρανοί πρόσφυγες.

 

Ποιοι είναι οι στόχοι της δραστηριότητας

Η δραστηριότητα θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να:

 

Πώς και πότε πραγματοποιείται

Η δραστηριότητα πραγματοποιείται σε μια σειρά από 8ήμερων επισκέψεων μελέτης με φυσική παρουσία το διάστημα 2-18 Σεπτεμβρίου 2022 στην Πολωνία.  Γλώσσα εργασίας είναι τα αγγλικά.

Ημερομηνίες των επισκέψεων μελέτης:

 

Πως παίρνετε μέρος

Για να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο και τη μεθοδολογία της δραστηριότητας αλλά και να υποβάλλετε ηλεκτρονικά την αίτηση σας το αργότερο μέχρι τις 4 Αυγούστου 2022, παρακαλούμε να επισκεφθείτε την πρόσκληση του SALTO.

Για όσους θα συμμετέχουν στο σεμινάριο με φυσική παρουσία, τα έξοδα διαμονής και διατροφής καλύπτονται στο 100% από τους διοργανωτές και η μετακίνηση καλύπτεται στο 95% από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2131314425 και την κα. Νατάσα Δεδούση.

Email: netseminars@inedivim.gr