Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού ΙΝΕΔΙΒΙΜ για τα προγράμματα Erasmus+/ Youth και European Solidarity Corps σας ενημερώνει σχετικά με την εκπαιδευτική δραστηριότητα “SoliDARE – European meeting for organisations in the Solidarity Corps” το οποίο διοργανώνει η Εθνική Μονάδα Συντονισμού της Ρουμανίας σε συνεργασία με  το European Solidarity Corps Resource Centre (SALTO Resource Centre) και την Εθνική Μονάδα Συντονισμού της Πολωνίας στο πλαίσιο των διακρατικών δραστηριοτήτων δικτύωσης (NET Activities). Η δραστηριότητα πραγματοποιείται το διάστημα 20-24.09.2022 στην πόλη Τιμισοάρα της Ρουμανίας.

Σε ποιον απευθύνεται

Απευθύνεται κυρίως σε οποιονδήποτε εκπρόσωπο οργανισμού υποδοχής ή αποστολής με Quality Label και σε youth leaders σχεδίων αλληλεγγύης, όπως επίσης και σε youth workers, project coordinator, youth researches οι οποίοι εμπλέκονται στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης

 

Ποιος είναι ο σκοπός της δραστηριότητας

Σκοπός της δραστηριότητας είναι να γίνει το σημείο συνάντησης για όλους τους οργανισμούς που συμμετέχουν ενεργά στο Πρόγραμμα και να δημιουργηθεί ένα δίκτυο σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέλη του οποίου θα είναι ομάδες που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης.

 

Ποιοι είναι οι στόχοι της δραστηριότητας

Η δραστηριότητα θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να:

 

Πώς και πότε πραγματοποιείται

Η κυρίως δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 20- 24 Σεπτεμβρίου 2022 στην Τιμισοάρα με φυσική παρουσία.

Εκτός από το Συνέδριο, θα διοργανωθούν διαδικτυακές συναντήσεις στις οποίες θα συζητηθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οργανώσεις εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και θα διερευνηθούν θέματα όπως «εθελοντισμός και ανθρωπιστική βοήθεια», «πώς συζητάμε με τους εθελοντές για τον πόλεμο» κα. Οι συναντήσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν μέσω zoom στις 22.04.2022, 27.05.2022 και 24.06.2022. Τα zoom links βρίσκονται εδώ.

 

Πως παίρνετε μέρος

Για να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο και τη μεθοδολογία της δραστηριότητας και να υποβάλλετε ηλεκτρονικά την αίτηση σας το αργότερο μέχρι τις 27 Ιουνίου 2022, παρακαλούμε να επισκεφθείτε την πρόσκληση του SALTO.

Για όσους θα συμμετέχουν στο σεμινάριο με φυσική παρουσία, τα έξοδα διαμονής και διατροφής καλύπτονται στο 100% από τους διοργανωτές και η μετακίνηση καλύπτεται στο 95% από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2131314425 και την κα. Νατάσα Δεδούση.

Email: netseminars@inedivim.gr