Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ανθρώπινης Αλληλεγγύης (International Human Solidarity Day) στις 20 Δεκεμβρίου και ενόψει Χριστουγέννων, η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ) πήρε την πρωτοβουλία να διοργανώσει δράση αλληλεγγύης.

Συγκεκριμένα, συνεργάστηκε με την ταβέρνα «Ο Κρητικός» στην περιοχή Κερατσίνι, για να ενισχύσει το έργο του Δημήτρη Καρκανοραχάκη, ιδιοκτήτη της ταβέρνας, ο οποίος διανέμει καθημερινά δωρεάν φαγητού σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Στην ταβέρνα μετέβησαν 10 στελέχη από την ομάδα έργου της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ όπου έχοντας προμηθευτεί την πρώτη ύλη, μαγείρεψαν και συσκεύασαν 400 μερίδες φαγητού. Ειδικότερα, μαγείρεψαν γιουβαρλάκια, σαλάτες λάχανο-καρότο, μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Στη συνέχεια, σε συνεργασία με τον Δημήτρη Καρκανοραχάκη βοήθησαν στη διανομή του φαγητού σε άπορους, άστεγους και σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Τα προγράμματα Erasmus+ και Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης προωθούν την αξία της αλληλεγγύης και σε αυτό το πνεύμα η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης στηρίζει εμπράκτως ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν σε αυτή τη δράση, την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και τον Πρόεδρο του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ κ Κώστα Δέρβο.

Καλές γιορτές!