Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού για τα Προγράμματα Erasmus+ / Youth και European Solidarity Corps ΙΝΕΔΙΒΙΜ σας ενημερώνει σχετικά με την επίσκεψη μελέτης “Towards Collaborative Practice- Study Visit on Social Entrepreneurship and Social Inclusion ” την  οποία διοργανώνει η Εθνική Μονάδα Συντονισμού της Ουγγαρίας στο πλαίσιο των διακρατικών δραστηριοτήτων δικτύωσης (NET Activities). Η δραστηριότητα πραγματοποιείται το διάστημα 22-26 Νοεμβρίου 2021 στη Βουδαπέστη και αποτελεί μέρος της Στρατηγικής Σύμπραξης 16 Εθνικών Μονάδων Συντονισμού και του SALTO-YOUTH Resource Centres “Youth@Work η οποία προωθεί τη νεανική επιχειρηματικότητα και απασχόληση.

 

Σε ποιον απευθύνεται

Απευθύνεται σε  νέους και νέες, Youth workers, Trainers, Youth leaders, Youth project managers, Youth coaches οι οποίοι εργάζονται ή είναι μέλη σε οργανώσεις και κοινωνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ένταξης και επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους στον εν λόγω τομέα, διαθέτουν εμπειρία στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης κι επιθυμούν να μοιραστούν πρακτικές εμπειρίες και να διερευνήσουν περαιτέρω τις δυνατότητες που προσφέρει το Πρόγραμμα στον τομέα της κοινωνικής ένταξης και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας αλλά και σε όσους δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν σε κοινωνικές επιχειρήσεις και αναζητούν νέες ιδέες και χώρο για δικτύωση.

Ποιος είναι ο σκοπός της δραστηριότητας

Η δραστηριότητα αποτελείται από μια σειρά επισκέψεων κι εργαστηρίων τα οποία εστιάζουν στη δημιουργία δικτυώσεων και μεταλαμπάδευσης εμπειριών και πρακτικών στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Στόχος είναι να προσφέρει τη δυνατότητα σε νέους και επαγγελματίες να έρθουν σε επαφή με τον εν λόγω τομέα στην Ουγγαρία μέσω επαφών με σειρά από κοινωνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως για ευάλωτες ομάδες. Επιπλέον, η δραστηριότητα στοχεύει στο να δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να πάρουν ιδέες για το πώς μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθειά τους μέσω του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης και να διερευνήσουν τη συσχέτιση της κοινωνικής ένταξης με το Πρόγραμμα. Παράλληλα η δραστηριότητα θα εστιάσει και σε περιβαλλοντικά ζητήματα αναδεικνύοντας τη σημασία της περιβαλλοντικής αφύπνισης.

 

Ποιοι είναι οι στόχοι της δραστηριότητας

Η εν λόγω επίσκεψη μελέτης θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να:

Πώς και πότε πραγματοποιείται

Η δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 22-26 Νοεμβρίου 2021  (22/11 ημέρα άφιξης, 23-25/11 ημέρες εργασιών και 26/11 ημέρα αναχώρησης) στη Βουδαπέστη.

Γλώσσα εργασίας είναι τα αγγλικά.

Πως παίρνετε μέρος

Για να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο και τη μεθοδολογία της δραστηριότητας και να υποβάλλετε ηλεκτρονικά την αίτηση σας το αργότερο μέχρι τις 03 Οκτωβρίου 2021, παρακαλούμε να επισκεφθείτε την πρόσκληση του SALTO

Τα έξοδα διαμονής, διατροφής και το κόστος του σεμιναρίου καλύπτονται στο 100% από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού της Ουγγαρίας ενώ η μετακίνηση καλύπτεται στο 95% από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2131314425 και την κα. Νατάσα Δεδούση.

Email: netseminars@inedivim.gr

 

* Η εν λόγω δραστηριότητα είχε προγραμματιστεί να υλοποιηθεί κατά τη διάρκεια του 2020 αλλά εξαιτίας της πανδημίας COVID-19 αναβλήθηκε για το τρέχον έτος. Ωστόσο, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι όσες αιτήσεις είχαν υποβληθεί σε προγενέστερο χρόνο για τη δραστηριότητα θα ληφθούν υπόψη και οι αιτούντες θα ενημερωθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.