Την Πέμπτη 8 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η «Επίσημη Τελετή Έναρξης των νέων προγραμμάτων Erasmus+ και Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης 2021-2027» για τη χώρα μας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ υπεύθυνη για την υλοποίηση του προγράμματος Erasmus+ για τους τομείς Νεολαία και Αθλητισμός και για το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και τη συμμετοχή της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού Ι.Κ.Υ υπεύθυνης για την υλοποίηση του προγράμματος Erasmus+ για τους τομείς Εκπαίδευση και Κατάρτιση εγκαινίασαν τη νέα προγραμματική περίοδο.

Στην τελετή απηύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, ο Πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, κ. Κώστας Δέρβος, η εκπρόσωπος του ΙΚΥ Καθηγήτρια τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών Πανεπιστημίου Αιγαίου και Μέλος ΔΣ, κα Αμαλία Πολυδωροπούλου.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό προς τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά και την κα Νίκη Κεραμέως. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου από φορείς των δύο Εθνικών Μονάδων Συντονισμού.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο κ. Γιώργος Ευγενίδης.

*Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης τηρήθηκαν όλες οι απαιτούμενες αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας από τον COVID-19.