Στην Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το πρόγραμμα European Solidarity Corps / ΙΝΕΔΙΒΙΜ διοργανώνουμε ενέργεια για την προβολή του εθελοντισμού. Και ποιος μπορεί να βοηθήσει καλύτερα από τους εθελοντές που παίρνουν μέρος στα εγκεκριμένα σχέδια του προγράμματος;

Τι είναι η ενέργεια

Αφορά την εμπειρία και την καθημερινότητα των εθελοντών στα εγκεκριμένα σχέδια του προγράμματος European Solidarity Corps.

Στόχος της ενέργειας είναι να:

Τι περιλαμβάνει

Η ενέργεια περιλαμβάνει έναν διαγωνισμό δημιουργίας με θέμα Γιατί εθελοντισμός. Οι εθελοντές καλούνται να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν:

Το βίντεο μπορεί να είναι συνεντεύξεις από άτομα της τοπικής κοινωνίας, animation, θεατρικό, τραγούδι, ποίημα, παρουσίαση της καθημερινότητάς τους ή και ένα μικρό ντοκιμαντέρ.

ή

Οι φωτογραφίες αναφέρονται στην περίοδο εθελοντισμού στην Ελλάδα και αποτυπώνουν την καθημερινότητα και τις εμπειρίες τους.

Κριτήρια για την επιλογή της καλύτερης δημιουργίας είναι η καινοτομία και η δημιουργικότητα, το επικοινωνιακό στιλ και η προβολή της έννοιας της αλληλεγγύης.

Εάν επιλέξετε να αξιοποιήσετε το υλικό από την ενέργεια και να το ανεβάσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαχειρίζεστε, κάνετε χρήση των hashtag #EuropeanSolidarityCoprsGR #EuropeanSolidarityCorps και #VolunteeringProjects.

Πώς πραγματοποιείται

Έως 21.06 οι εθελοντές δηλώνουν τη συμμετοχή τους στην ενέργεια, και:

Έως 13.07 οι εθελοντές ανεβάζουν στον φάκελο Google Drive Solidarity Corps Campaign το τελικό υλικό που δημιούργησαν.

Πώς παίρνουν μέρος οι εθελοντές

Ενημερώνετε τους εθελοντές των εγκεκριμένων σχεδίων σας για την ενέργεια και τους ζητάτε να συμπληρώσουν τη φόρμα European Solidarity Corps Campaign.

Είναι απαραίτητο να συμπληρώσουν:

Πώς κερδίζουν από τη συμμετοχή τους

Συνεργάζονται και συνεισφέρουν στην προβολή των εγκεκριμένων σχεδίων και του προγράμματος European Solidarity Corps.

Κερδίζουν αναμνηστικά δώρα που τους στέλνουμε, εφόσον το επιθυμούν, μετά το τέλος της δράσης στη διεύθυνση που δηλώνουν.

Πώς αξιοποιούμε το υλικό

Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού αξιοποιεί τα βίντεο και τις φωτογραφίες:

Στέλνουμε το καλύτερο υλικό στο SALTO ESC και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ενίσχυση της προβολής του.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων τους.