Στην Εθνική Μονάδα Συντονισμού για τα προγράμματα Erasmus+ / Youth και European Solidarity Corps / ΙΝΕΔΙΒΙΜ διοργανώνουμε την εθνική δραστηριότητα «Training for Mentors» από τις 22 – 30.06 διαδικτυακά.

Τι περιλαμβάνει

Στη διαδικτυακή κατάρτιση θα διερευνηθεί και θα παρουσιαστεί ο ρόλος των μεντόρων στα σχέδια του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης.

Το mentoring είναι ένας τρόπος προσωπικής υποστήριξης για όλους τους συμμετέχοντες στις εθελοντικές δράσης, σύμφωνα με τον οδηγό του προγράμματος, και για τον λόγο αυτό κανείς νέος εθελοντής δεν πρέπει να μείνει χωρίς την υποστήριξη ενός μέντορα. Η ανάπτυξη δεξιοτήτων για τους μέντορες και η ανταλλαγή προσωπικών εμπειριών αποτελούν τον θεμέλιο λίθο της κατάρτισης.

Ποιος είναι ο σκοπός

Σκοπός της κατάρτισης είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των χαρακτηριστικών των μεντόρων, μέσα από τη κατάρτιση, την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τη δικτύωσή τους σε εθνικό επίπεδο.

Ποιοι είναι οι στόχοι

Οι στόχοι της κατάρτισης είναι:

Σε ποιον απευθύνεται

Είτε είστε νέοι στο κομμάτι του mentoring σε εθελοντές, είτε έχετε μεγάλη εμπειρία, αυτή η κατάρτιση είναι για εσάς.

Αυτή η κατάρτιση δεν είναι για να τεστάρετε τα προσόντα σας, αλλά αντίθετα είναι μία ευκαιρία να αναπτύξετε και να ανταλλάξετε πρακτικές και να εξελιχθείτε  στο πλαίσιο μιας κοινότητας.

Μέσα από τη κατάρτιση θα αντιληφθείτε πως υπάρχουν πολλά πράγματα να μάθετε και θα εμπνευστείτε από τις εμπειρίες κάθε συμμετέχοντα.

Πως και πότε πραγματοποιείται

Η διαδικτυακή κατάρτιση απαρτίζεται από:

Πως παίρνετε μέρος

Το σεμινάριο υλοποιείται στο πλαίσιο των εθνικών δραστηριοτήτων διασύνδεσης (NET Activities) που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης.

Η γλώσσα εργασίας είναι η αγγλική.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι 30.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, αρκεί να συμπληρώσετε τη φόρμα Συμμετοχή στη δραστηριότητα ΝΕΤ «Training for mentors» .

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους έως 19 Ιουνίου 2020.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2131314450, Αλεξιάδης Απόστολος.

Email: netseminars@inedivim.gr