Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού για τα Προγράμματα Erasmus+ / Youth και European Solidarity Corps / ΙΝΕΔΙΒΙΜ σας ενημερώνει σχετικά με το σεμινάριο Community Impact in Practice την  οποία διοργανώνει το Κέντρο Πόρων SALTO European Solidarity Corps  με τη συνεργασία της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού του Προγράμματος Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης της Αυστρίας στο πλαίσιο των διακρατικών δραστηριοτήτων δικτύωσης (NET Activities). Η δραστηριότητα πραγματοποιείται το διάστημα 17-20 Οκτωβρίου 2021 στη Βιέννη.

Σε ποιον απευθύνεται

Απευθύνεται σε  νέους και νέες, Youth workers, Trainers, Youth leaders, Youth project managers και ερευνητές οι οποίοι επιθυμούν να ενισχύσουν τις γνώσεις τους και να εφαρμόσουν στην πράξη τον ανανεωμένο πρακτικό Οδηγό σχετικά με τον αντίκτυπο της μαθησιακής κινητικότητας στις κοινότητες (community impact).

Ποιος είναι ο σκοπός της δραστηριότητας

Η δραστηριότητα αποτελεί ένα πρακτικό εργαστήριο κατά τη διάρκεια του οποίου θα αναλυθούν οι βασικές αρχές που αφορούν στο Community Impact. Η δραστηριότητα είναι βασισμένη στον Πρακτικό Οδηγό ο οποίος υπάρχει διαθέσιμος εδώ.

Ο Οδηγός περιέχει τα αποτελέσματα έρευνας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν πρακτικά στον τομέα της Νεολαίας και ενισχύει την κατανόηση εννοιών όπως «Τί είναι η κοινότητα (Community); Τί εννοούμε όταν αναφερόμαστε σε αντίκτυπο στην κοινότητα; Πώς μπορούμε να ενισχύσουμε τον αντίκτυπο των προγραμμάτων που υλοποιούμε σε επίπεδο κοινότητας;»

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με τον παρόν Πρακτικό Οδηγό (θεωρία και έρευνα), να διευρύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με την ιδέα του Community Impact, να παρέχουν ανατροφοδότηση σχετικά με τη χρησιμότητα και τις δυνατότητες του Πρακτικού Οδηγού αλλά και να εργαστούν από κοινού ώστε να δημιουργήσουν έναν σχεδιασμό αναφορικά με τις ανάγκες που υπάρχουν στον τομέα της Νεολαίας σε σχέση με το Community Impact κατά τη διάρκεια των Σχεδίων Κινητικότητας.

Πώς και πότε πραγματοποιείται

Η δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 17-20 Οκτωβρίου 2021 (17/10 ημέρα άφιξης, 18-19/10 ημέρες εργασιών και 20/10 ημέρα αναχώρησης) στη Βιέννη.

Γλώσσα εργασίας είναι τα αγγλικά.

 

Πως παίρνετε μέρος

Για να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο και τη μεθοδολογία της δραστηριότητας και να υποβάλλετε ηλεκτρονικά την αίτηση σας το αργότερο μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου 2021, παρακαλούμε να επισκεφθείτε την πρόσκληση του SALTO

Τα έξοδα διαμονής, διατροφής και το κόστος του σεμιναρίου καλύπτονται στο 100% από τους διοργανωτές ενώ η μετακίνηση καλύπτεται στο 95% από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2131314425 και την κα. Νατάσα Δεδούση.

Email: netseminars@inedivim.gr