Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού για τα προγράμματα Erasmus+ / Youth και European Solidarity Corps / ΙΝΕΔΙΒΙΜ σας ενημερώνει σχετικά με το εκπαιδευτικό σεμινάριο Mentoring under Construction – Let’s face it! το οποίο διοργανώνει η Εθνική Μονάδα Συντονισμού της Ρουμανίας με τη συνεργασία του SALTO European Solidarity Corps στο πλαίσιο των διακρατικών δραστηριοτήτων δικτύωσης (NET Activities). Η δραστηριότητα πραγματοποιείται το διάστημα 24-28 Οκτωβρίου 2021 στο Βουκουρέστι.

Σε ποιον απευθύνεται

Απευθύνεται σε έμπειρους ή μελλοντικούς μέντορες σε σχέδια εθελοντισμού, youth workers και  συντονιστές προγραμμάτων εθελοντισμού οι οποίοι επιθυμούν να αναπτύξουν τις ικανότητες, τις γνώσεις τους και τα εργαλεία που χρησιμοποιούν σε θέματα διαδικασιών mentoring.

Ποιος είναι ο σκοπός της δραστηριότητας

Η δραστηριότητα Mentoring under Construction αποτελεί μια προσπάθεια δημιουργίας μιας κοινότητας μεντόρων από επαγγελματίες στον τομέα με στόχο την βελτίωση της ποιότητας του mentoring στο πρόγραμμα Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε διαδικτυακά στα τέλη του 2020 η οποία συνεχίζεται με την υλοποίηση διαδικτυακών δραστηριοτήτων στις οποίες έχουν λάβει μέρος πάνω από 100 μέντορες, επαγγελματίες και μη. Σκοπός της δραστηριότητας είναι να φέρει σε επαφή μέντορες από όλη την Ευρώπη, να τους δώσει τον χώρο ώστε να ανταλλάξουν πρακτικές που εφαρμόζουν και παράλληλα να σχεδιάσουν επόμενα βήματα παρέχοντας υποστήριξη ο ένας στον άλλον.

Ποιοι είναι οι στόχοι της δραστηριότητας

Η δραστηριότητα θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να:

  • Κατανοήσουν σε βάθος βασικές έννοιες γύρω από τον ρόλο του μέντορα (αρμοδιότητες, υποχρεώσεις, ρόλους, απαιτούμενες δεξιότητες και γνώσεις).
  • Αναπτύξουν σε προσωπικό κι επαγγελματικό επίπεδο τις γνώσεις τους σε επίκαιρα θέματα και υπάρχουσες προκλήσεις γύρω από τον τομέα του mentor
  • Μοιραστούν μεταξύ τους καλές πρακτικές, συμβουλές και γνώσεις.
  • Δημιουργήσουν ένα δίκτυο μέσα από το οποίο θα αλληλοϋποστηρίζονται και θα βελτιώνονται.

Πώς και πότε πραγματοποιείται

Η δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 24-28 Οκτωβρίου 2021  (24/10 ημέρα άφιξης, 25-27/10 ημέρες εργασιών και 28/10 ημέρα αναχώρησης) στο Βουκουρέστι.

Η εν λόγω δραστηριότητα θα υποστηριχθεί επιπλέον από μια σειρά θεματικών συναντήσεων MeetUPs και διαδικτυακών εργαστηρίων πάνω σε συγκεκριμένες θεματικές που άπτονται του mentoring. Videocasts και διαδικτυακό υλικό θα παραχθεί και θα δοθεί επίσης στους συμμετέχοντες.

Γλώσσα εργασίας είναι τα αγγλικά.

Πως παίρνετε μέρος

Για να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο και τη μεθοδολογία της δραστηριότητας και να υποβάλλετε ηλεκτρονικά την αίτηση σας το αργότερο μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2021, παρακαλούμε να επισκεφθείτε την πρόσκληση του SALTO

Τα έξοδα διαμονής, διατροφής και το κόστος του σεμιναρίου καλύπτονται στο 100% από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού της Ρουμανίας ενώ η μετακίνηση καλύπτεται στο 95% από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού ΙΝΕΔΙΒΙΜ. (Σε περίπτωση έκτακτων εξελίξεων λόγω της πανδημίας COVID-19, η διοργανώτρια ΕΜΣ θα εξετάσει το ενδεχόμενο της υλοποίησης της διαδικτυακά.)

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2131314425 και την κα. Νατάσα Δεδούση.

Email: netseminars@inedivim.gr