Συνέδριο, 6-8 Οκτωβρίου 2021 | Βαρσοβία

Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού για τα προγράμματα Erasmus+ / Youth και European Solidarity Corps / ΙΝΕΔΙΒΙΜ σας ενημερώνει σχετικά με το συνέδριο “ European Forum of Young Leaders” το οποίο διοργανώνει η Εθνική Μονάδα Συντονισμού της Ουγγαρίας με τη συνεργασία του SALTO Training and Cooperation RC στο πλαίσιο των διακρατικών δραστηριοτήτων δικτύωσης (NET Activities). Η δραστηριότητα πραγματοποιείται το διάστημα 6-8 Οκτωβρίου 2021 στη Βαρσοβία.

Σε ποιον απευθύνεται

Απευθύνεται σε Youth workers, Trainers, Youth leaders, συντονιστές προγραμμάτων στο European Solidarity Corps, young leaders από χώρες της ΕΕ, των Δυτικών Βαλκάνιων, της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης και της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ποιος είναι ο σκοπός της δραστηριότητας

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να μπορέσουν οι νέοι ακτιβιστές που θα συμμετέχουν στη δραστηριότητα να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, να δημιουργήσουν μεταξύ τους επαφές και να συζητήσουν σημαντικά θέματα για τους νέους σε όλη την Ευρώπη. Οι θεματικές που θα αναπτυχθούν κατά τη διεξαγωγή του Συνεδρίου αφορούν στην ένταξη και πολυμορφία, το πράσινο Erasmus, το ψηφιακό Erasmus και την ενεργό συμμετοχή στη δημοκρατική και κοινωνική ζωή.

Ποιοι είναι οι στόχοι της δραστηριότητας

Η δραστηριότητα θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να:

  • Συζητήσουν σχετικά με τις νέες θεματικές προτεραιότητες των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Νεολαίας 2021-2027 και να μοιραστούν μεταξύ τους καλές πρακτικές
  • Διερευνήσουν δυνατότητες συνεργασίας μέσω των Προγραμμάτων Erasmus+ Youth και European Solidarity Corps.
  • Ανακαλύψουν τις προοπτικές που υπάρχουν στις χώρες της ΕΕ, των Δυτικών Βαλκανίων και της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
  • Μάθουν περισσότερα σχετικά με το Foundation for the Development of the Education System το οποίο ηγείται σε θέματα διεθνοποίησης της εκπαίδευσης.

Πώς και πότε πραγματοποιείται

Η δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 6-8 Οκτωβρίου 2021 στη Βαρσοβία για 50 συμμετέχοντες με φυσική παρουσία, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα σε άλλους 100-150 συμμετέχοντες να την παρακολουθήσουν διαδικτυακά.

Πως παίρνετε μέρος

Για να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο και τη μεθοδολογία της δραστηριότητας και να υποβάλλετε ηλεκτρονικά την αίτηση σας το αργότερο μέχρι τις 22 Αυγούστου 2021, παρακαλούμε να επισκεφθείτε την πρόσκληση του SALTO

Για όσους θα συμμετέχουν στο σεμινάριο με φυσική παρουσία, τα έξοδα διαμονής και διατροφής καλύπτονται στο 100% από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού της Πολωνίας και η μετακίνηση καλύπτεται στο 95% από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Ωστόσο, σε περίπτωση έκτακτων εξελίξεων λόγω της πανδημίας COVID-19, η διοργανώτρια ΕΜΣ θα εξετάσει το ενδεχόμενο της υλοποίησης της αποκλειστικά διαδικτυακά.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2131314425 και την κα. Νατάσα Δεδούση.

Email: netseminars@inedivim.gr